Viestintäsuppilo

Näin juuri äsken videon jossa yrityskoulutuksessa kouluttaja oli kertonut viestintäsuppilon käytöstä. Tällä tarkoitetaan sitä että ohjataan eri viestintäkanavia käyttäjiä käyttämään yhtä viestintäkanavaa. Esim jos joku soittaa, pyydetään häntä lähettämän sähköpostia jne..

Tämähän on heti kättelyssä tuhoon tuomittu ajatus.

Omassa yrityksessäni 90 luvun alussa elettiin aikaa jolloin kännykät tekivät suurta tuloaan. Yritykselläni oli 2 lankapuhelinta joista toinen toimi faksina / puhelimena. Lisäksi kotonani vielä yksi yksityinen lankapuhelin. Sain puheluita päivän mittaan useita kymmeniä. Tapana oli että jos en ollut heti saapuvilla, asiakas soitti uudelleen jolloin kerkesin vastaamaan.

Tämä hetki oli puhelinhistorian viimeinen hetki tällä tavalla. Kännyköiden yleistyessä pidin vielä tiukasti kiinni lankapuhelimestani. Kännykkää en suostunut (matkapuhelin) hommaamaan. Sitten tilanteeseen alkoi syntyä hetkiä joista olin aluksi ihmeissäni. Moni asiaks sanoi omin sanoin ostaneensa viime ostoksensa muualta koska en ollut silloin tavattavissa kun hän viimeksi soitti. Hälytyskellot alkoivat soida hiljakseen myös omassa päässäni. Olin taas jälleen kerran jälkijunassa kehityksen kulussa.

Hommasin autooni matkapuhelimen ja kuinka ollakaan, jo ensimmäisenä matkapäivänäni matkan aikana syntyi kauppa jonka tuotolla miltei koko puhelimen hinta tuli tienattua.

Tänä päivänä tilanne on täsmalleen samanlainen vaikkakin aivan eri välinneellä. On meseä, votsoppia , jn jn monenmoista viestintäkanavaa joka asiakkaalle on se yksi ja oikea. Se on vaan juuri se kanava jota asiakas haluaa käyttää, ja se on oltava se sama kanava joka yrittäjän on haluttava käyttää.

Tämä vistintä suppilo on edelleenkin olemassa. Yrittäjän kannalta se vain toimii niin päin että yhdestä mainoksesta/ markkinoinnista lähtevä viesti jakautuu moneen eri kanavaan. Suppilosta muodostuu torvi toisinpäin katsottuna.

 

Kiuruveden Metsola

Aatteleppa ihan omilla aivoilla

n

Comments powered by CComment